Siguranta si Securitate Alimentara

 

 • 2 Lead Auditori cu peste 500 de zile audit fiecare
 • Acreditare: UKAS
 • Reprezentanti autorizati: ISA CERT pentru IFS/BRC si FSSC

ISO 22000:2005 Sistem de Management al Sigurantei Alimentului- Acreditare UKAS

Standardul ISO 22000:2005- specifica cerintele pentru asigurarea securitatii alimentelor unde organizatia:

 • trebuie sa demonstreze abilitatile sale in a controla calitatea si siguranta alimentului
 • tinteste in a indeplini cerintele consumatorului prin controlul asupra sigurantei si calitatii alimentului
 • trebuie sa demonstreze ca respecta toate prevederile legislatiei in vigoare privind siguranta alimentului si a principiilor unui sistem de asigurare a calitatii igienice care are la baza identificarea, evaluarea, monitorizarea si prevenirea riscurilor cu efect asupra igienei alimentului

Beneficiile unui Sistem de Management al Sigurantei Alimentului conform referential ISO 22000 : 2005 implementat şi certificat sunt multiple:

 • integrarea procedurilor moderne ale analizei de risc si conceptului de prevenire risc sub aspectulprotectiei sanatatii consumatorului în sistemul de management existent;
 • mai mare siguranta a produsului si riscuri scazute la garantarea produsului;
 • imbunatatirea semnificativa a comunicarii si cresterea nivelului de incredere intre clienti, furnizori si autoritatile de supraveghere;
 • analiza sistematica, derularea unor procese sigure si eficiente în sensul sigurantei produselo ralimentare si directionarea proceselor pentru identificarea potentialelor riscuri referitoare la igiena care pot periclita sanatatea consumatorului;
 • ajuta firmele din industria alimentara sa devina competitive pe piata internationala;
 • prevenirea unui potenţial risc este întotdeauna mai puţin costisitoare decât acţiunile necesare corecţiei;
 • auditurile externe efectuate pot constitui şi un instrument de control pentru management, în sensul unei analize periodice a performanţelor în funcţie de obiectivele planificate şi a identificarii ariilor unde pot fi aplicate îmbunătăţiri;

Certificarea Sistemului de Management al Siguranţei Alimentului conferă validarea procesului de implementare HACCP impus de reglementările legislative în vigoare (naţionale – H.G.R. nr. 924/2005 şi europene – Directiva 852/2004/CE) şi evaluat de autorităţile competente în domeniu (Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentului, Direcţia de Sănătate Publică).

IFS

AJA Registrars Romania asigura consultanta in vederea implementarii IFS sub indrumarea dnei Rodica Popescu tel. 0729885745 ... peste 50 de companii foarte mari au beneficiat de serviciile noastre cu un grad de finalitate a certificarii de 100%.

AJA Registrars Romania este reprezentant la nivel national autorizat sa desfasoare activitati de ofertare, contractare, auditare,certificare in numele si conform procedurii ISACERT Olanda pentru IFS, BRC, FSSC 22000.

Standardul IFS pentru Siguranta Alimentara este aprobat de GFSI (Global Food Safety Initiative) , fiind preferat de majoritatea retailerilor din Europa , Asia si America. 

IFS este un standard care ofera o baza de reguli care sa-i ajute pe agentii economici  sa respecte toate cerintele de siguranta alimentului astfel incat sa primeasca  un raspuns ferm si adecvat pentru asteptarile ridicate ale consumatorilor. 

1. IFS Food este un standard pentru auditarea companiilor care proceseaza si/ sau ambaleaza alimente sau ingrediente alimentare. IFS se aplica pentru:


Beneficiile IFS 

·       cuprinzator si axat pe siguranta, calitate si legalitate

·       rapoarte standardizate care furnizeaza informatii legate de modul in care unitatile respecta cerintele standardului

·       garantie prin existenta obligativitatii de prezentare a raportului de actiuni corective pentru neconformitatile identificate in audit inainte de emiterea certificatului

·       profesionalism si impartialitate garantata prin existenta impunerii unui max. de 3 audituri efectuate de acelasi auditor in cadrul unei unitati.

2.International Food Standard - Logistics 

Standardul IFS Logistics se adreseaza companiilor implicate in activitati logistice / suport , cum ar fi: transportul (rutier, feroviar, naval,etc), depozitarea, distributia, incarcare / descarcare, etc.

3. International Food Standards - Broker

IFS Agent pot fi aplicate, in principal pentru companiile implicate in 'activitati comerciale'. Agentul este responsabil pentru procesul de achizitionare (selectia de furnizori) si livrarea marfurilor la clienti.

4. International Food Standards - Cash & Carry / Wholesale

Standardul IFS Cash & Carry/ Vanzari en-gros include toate activitatile de manipulare a produselor ambalate sau in vrac pe pietele Cash & Carry sau companii en-gross. 

BRC Food

GLOBAL STANDARD  FOR FOOD SAFETY a fost dezvoltat pentru prima data in 1998 de catre industria de retail, pentru a permite furnizorilor sa fie auditati de catre un organism de certificare de terta parte . Acesta este conceput sa ajute agentii economici  in producerea si comercializarea de produse alimentare de calitate si siguranta ridicata .Standardul BRC pentru productie de alimente/ ingrediente alimentare

BRC este preferat de retailerii din UK .

Standardul Global pentru Siguranta Alimentelor, a fost primul standard aprobat de catre GFSI (Global Food Safety Initiative), ca parte a proceselor de recunoastere reciproca a standardelor de siguranta alimentara.

     BRC Food se aplica pentru:

·       Producerea si procesarea produselor/ ingredientelor alimentare si / sau

·       Manipularea de produse in vrac si / sau

·       Activitatile intreprinse in timpul ambalarii primare.

     Beneficiile standardului BRC Food

·       cuprinzator si axat pe siguranta, calitate si legalitate

·       rapoarte standardizate care furnizeaza informatii referitoare la  modul in care unitatile respecta cerintele standardului

·       garantie suplimentara prin existenta obligativitatii de inlaturare a tuturor neconformitatilor in max. 28 zile de la efectuarea auditului, cu probe incluse in raport inaintea emiterii certificatului

·       profesionalism si impartialitate garantata prin existenta impunerii unui max. de 3 audituri efectuate de acelasi auditor in cadrul aceleiasi unitati.

     2.BRC/IoP Global Standard for Packaging and Packaging Materials - Standardul BRC/IoP pentru ambalaje si materiale de ambalare

Creat initial pentru a stabili un criteriu general intre furnizorii de materiale si ambalaje pentru industria alimentara, acest standard a devenit global fiind adoptat de marii furnizori, producatori si unitatile de ambalare din intreaga lume ; este aplicabil producatorilor de ambalaje pentru podusele de consum (alimente, cosmetice, etc). Certificarea aferenta acestui standard verifica performantele tehnice si indeplinirea de catre producator a obligatiilor legale si ajuta la asigurarea protectiei alimentelor prin asigurarea inocuitatii ambalajelor.

 

     3.BRC Global Standard for Storage and Distribution 

      Standardul BRC pentru depozitare si distributie

Introdus initial in 2006, Standardul Global pentru Depozitare si Distributie oferagarantarea sigurantei alimentului in etapele ulterioare productiei (depozitare, manipulare, distributie-livrare).

Standardul este conceput sa asigure cele mai bune practici in manipularea, depozitarea si distributia produselor si promoveaza imbunatatirea continua a practicilor de exploatare.

Standarul include cerintele de audit, schema, regulile si ofera datele necesare pentru o certificare acreditata a locatiilor de depozitare si/sau distributie a alimentelor, ambalaje si produse consumabile. 

GFSI - Global Food Safety Initiative

AJA Registrars Romania este unicul reprezentant la nivel national autorizat sa desfasoare activitati de ofertare, contractare, auditare,certificare in numele si conform procedurii ISACERT (Organism de Certificare Acreditat RVA-Olanda si UKAS-Marea Britanie)pentru IFS, BRC, FSSC 22000.

Obiectivele principale ale GFSI = The Global Food Safety Initiative (Iniţiativa Mondială pentru Siguranţa Produselor Alimentare), coordonată de  CIES – Forumul Firmelor de Produse Alimentare, în cooperare cu Institutul de Marketing al Produselor Alimentare (FMI – Food Marketing Institute) pentru siguranţa produselor alimentare sunt:

 • creşterea siguranţei produselor alimentare;
 • asigurarea protecţiei consumatorului;
 • întărirea încrederii consumatorului;
 • armonizarea cerinţelor sistemelor de siguranţă a produselor alimentare;
 • îmbunătăţirea eficienţei costurilor de-a lungul întregului lanţ alimentar;
 • realizarea şi implementarea unui sistem internaţional de alertă rapidă;

Principalele standarde recunoscute de GFSI si impuse de retelele de supermarketuri furnizorilor lor şi în primul rând celor care produc sub marca proprie a acestora sunt :

 • FSSC 22000 = ISO 22000 + BSI PAS 220: 2008 (ISO/TS 22002-1:2009)
 • BRC(British Retail Consortium) Global Standard-Food
 • IFS ( International Food Standard)

FSSC 22000

Schema de certificare FSSC 22000 are la baza Standardul International ISO 22000:2005 si  specificatia BSI PAS 220:2008 (ISO/TS 22002-1:2009) care  detaliaza cerintele referitoare la:

 • construcţia şi amplasarea  clădirilor;
 • amplasarea cladirilor şi a spaţiului de lucru;
 • utilitati - aer, apă, energie;
 • eliminarea deşeurilor;
 • adecvanta  echipamentelor, igienizarea  şi mentenanta;
 • managementul materialelor achiziţionate;
 • măsuri pentru prevenirea contaminării încrucişate;
 • igienizare şi dezinfectie;
 • controlul dăunătorilor;
 • igiena personalului si facilitati pentru angajati;
 • reprocesarea;
 • proceduri de rechemare a produselor;
 • depozitare;
 • informaţii despre produs / conştientizarea consumatorilor;
 • protectia alimentelor fata de sabotaj si  bioterorism

Este special conceput pentru sectorul de productie din domeniul alimentar si are ca scop certificarea unitatilor de productie si procesare a ingredientelor si produselor alimentare

Nume Persoana Fizica/Juridica
Reprezentant
E-mail
Telefon
Modalitate de Plata
Adresa completa livrare & Mesajul dvs.
Codul din imagine CAPTCHA Image