Primul spital din Romania care demoleaza prejudecatile


Nu exista persoana mai hulita intr-un spital decat Epidemiologul, medicul responsabil cu protocoalele de biosecuritate si cu controlul si validarea proceselor de dezinfectie.

Pot dupa 5 ani de cand am intrat in acest domeniu sa exprim o opinie bazata pe experienta care este rodul a tuturor situatiilor cu care m-am intalnit si care se rezuma la rezolvarea biosecuritatii in spitale prin folosirea antibioticelor in orice cantitate pentru rezolvarea infectiilor nosocomiale(intra-spitalicesti).

Dupa toate achizitiile de echipamente medicale, venite cu dedicatii si spatiile insuficiente de depozitare pentru acestea, managerii sunt in postura de a refuza orice cerinta minimala venita pe linie de biosecuritate de la epidemiolog.

Am facut foarte multe teste de microaeroflora in diverse spitale din Romania si am constatat ca frica de a recunoaste si raporta existenta microaeroflorei cu continut de agenti patogeni este atat de puternica incat acest subiect este aproape tabu.

Acum 160 de ani, Florence Nightingale a demonstrat ca igiena in spitale este obligatorie ca actul medical sa fie complet.

15% din Infectiile Nosocomiale sunt datorate Calitatii Aerului cu toate componentele sale: incarcatura de microaeroflora, temperatura, umiditate, diferente de presiune si curenti de aer.

Nu exista medic sa nu stie si sa constientizeze ca incarcatura de microaeroflora dintr-un spital ar putea fi comparata cu o flota nimicitoare de transport agenti patogeni(virusuri, bacterii, ciuperci) si care nu fac altceva decat sa caute locuri propice pentru a dezvolta colonii extrem de periculoase pentru sanatatea noastra dar care sunt tinute sub control cu ajutorul antibioticelor. Ce se va intampla cand acestea vor intarzia 1-2 zile numai Dumnezeu stie.

Medicii stiu si povatuiesc ca preventia este mama sanatatii si mai mult sunt constienti de pericolul in care traiesc zi de zi lucrand in conditii imposibil de determinat.

Romania este singura tara din UE care nu are un ghid de infectii nosocomiale si norme legale de aplicare a supravegherii si controlului infectiilor nosocomiale. De ce? ... simplu; este un domeniu in care se cheltuie miliarde de euro anual si daca nu avem infectii nu avem pacienti iar daca nu avem pacienti nu mai vindem ... nimic.

Certificarea Calitatii Aerului in Spitale este cerinta obligatorie de functionare a spitalelor in toata lumea civilizata

Calitatea Aerului in Spitale ar trebui sa fie o cerinta de bun simt si nu una obligatorie in 2015.

Domnilor doctori trebuie sa faceti tot ce este posibil sa nu treziti avocatii.


Distribuie


Lasă un mesaj

Nume *
Adresa de email *
Mesaj *
Codul din imagine *
 
CAPTCHA Image   
 
Evenimente Live si Inregistrate
Acces Nelimitat si Securizat
Accesibil Mobil
Examinare Online
 
Transfer si Management Fisiere
Sistem de Certificare Online
Comunicatii Live
Consola Administrare Lector
Plata Online 
Sistem Promovare
si Discount